raketettan.blogg.se

Hejsan 1A & B

Kategori: Allmänt

Veckobrev för klass 1A/B

Vecka 45

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi jobbat som vanligt med en ny bokstav (I). I matematiken har det varit addition och subtraktion med talen 0-5, både med konkret material och i matteboken. I finskan och engelskan har 1 A pratat om månader och dagar och 1 B har pratat om djur i engelskan.

I tisdags började vi jobba medLäsprojektet –En läsande klass därLäsfixarnaingår. Vi läste berättelsen Sandvargen med hjälp av läsfixaren Spågumman. Spågumman förutspår vad som kommer att hända i berättelsen och eleverna fick rita och skriva vad de trodde hände när vi hade läst färdigt. Det var ett stort intresse i båda klasserna och eleverna satt jättefint och lyssnade!

I torsdags hade viTeknik i anknytning till vårt temaarbete Skapande teknik som vi kommer att fortsätta med ett antal veckor framåt. Vi jobbar i grupper med elever både från 1 A och 1 B. Den här gången var det samtal om vad som är teknik och vi kom in på olika byggnader som höga hus och torn. Eleverna visade ett stort engagemang för teknik och hade många synpunkter. Nästa torsdag  kommer de få påbörja ett grupparbete som handlar att bygga ett eget torn.

Vecka 46

Måndag   Svenska –ny bokstav, idrott grupp 1, matteboken

Tisdag     Nyläsläxa, idrott grupp 2, mattesagor

Onsdag   Läsfixarna, bokstavsarbete

               1 B: engelska–röd grupp,

                bibliotek –blå grupp

Torsdag    Tema –skapande teknik, Dans i skolan,

                  matteboken

Fredag      Loggboken, idrott grupp 3

                 Bibliotek -1A röd grupp

                 engelska blå grupp

  • Dans i skolan på torsdag, grupp 3 åker kl.07.50 ( samling kl.07.45 ), grupp 2 åker ca kl.09.20, grupp 1 är i Rakethallen. Byte av grupper så att grupp 3 får möjlighet att åka buss.
  • Solidaritetsdagen den 3/12, till den tänkte vi tillverka olika saker till försäljning. Vi behöver glasburkar och glasflaskor (diskade utan lock) som det är bra om ni kan skicka med redan till den här veckan (v.46). Vi kommer att jobba med det under bildlektionerna vecka 46-47 och under en pysseldag vecka 47.

 

Trevlig helg! önskar fröknarna

OBS!

Information angående ombyggnationen vid Nya Raketskolan Som ni säkert alla har sett pågår det ombyggnationsarbete vid gamla idrottshallen. Nu är arbetet i det skedet att byggfirman måste utöka arbetsområdet. Det innebär att stora delar av skolområdet kommer att stängslas in preliminärt fram till v 3 i januari, eventuellt längre. Instängsling kommer att se ut enligt följande:

1. Stora entrén vid ravinen kommer att stängas.

2. Infarten till rondellen vid ravinen stängs av.

Ovanstående åtgärder har följande konsekvenser:

1. F-3 (lågstadiet) använder endast sina egna ingångar.

2. Åk 4-9 hänvisas till antingen ingången vid expeditionen eller ingången på baksidan mot Rakethallen.

3. Trafiken för avlämning av barn hänvisas till parkeringen vid Rakethallen.

Observera att personalens förhyrda parkeringsplatser inte får tas i anspråk. Det ovanstående är säkerhetsåtgärder. Vi ber föräldrarna att minimera bilkörning vid skolområdet under byggtiden. Var vänliga och respektera restriktionerna vid byggområdet.

Vänligen, Rektorerna

Kommentera inlägget här: