raketettan.blogg.se

Hejsan 1A & B

Kategori: Allmänt

Hej !

 Vi har den här veckan arbetat vidare i matematikboken med att mäta centimeter och repetera geometri. Vi fortsätter också med att träna talkamrater med konkret material upp till talet 20. I engelskan har vi arbetat med årstider, fråga gärna barnen hemma om de kan!

Eleverna har blivit duktiga på att arbeta med läsförståelse med våra Läsfixare. De har dessutom utvecklat sitt skrivande och tänker nu på stor bokstav, punkt, mellanrum och bokstäver ”ner i källaren” . Så gott som alla skriver med små bokstäver!!:)

Vi har introducerat vårt nya Tema-arbete ”Må-bra-trädet”. Eleverna har fått vara med och bestämma vad som ska ingå.

 

Vecka 20

 

Måndag   Idrott gr 1, (Intensivläsläxan)

 

Tisdag     Idrott gr 2, Läsläxan tas till skolan!

              

Onsdag    Bibliotek Röd grupp

               Engelska Blå grupp (Intensivläsläxan)

 

Torsdag   Tema-arbete

 

Fredag    Förhör 10:ans tabell (Intensivläsläxan)

 

Tänk på att skicka med vindbyxor, vantar och mössa med barnen till skolan. Det blåser fortfarande kalla vindar så det behövs på rasterna. Än en gång påminner vi om extrakläder, främst byxor.

I 1A´s kapprum finns lådor med kläder. Var snäll och titta igenom dem när ni kommer hit, det är svårt för en del barn att se om kläderna är deras. Skolans regler vad gäller cykling är följande; till och med åk 3 måste barnen cykla till/från skolan med en vuxen. Hjälm är en självklarhet!! Cykeln måste vara fastlåst ute hela skoldagen, får alltså inte cyklas med på rasten. Vill barnen sparka till skolan med sparkcykel behövs hjälm och lås!!

 

Trevlig helg önskar fröknarna!!!

Kommentera inlägget här: