raketettan.blogg.se

Hej Därhemma!

Kategori: Allmänt

Vecka 5

Hej alla föräldrar!

Nu börjar eleverna bli färdiga med matteboken och har inte många sidor kvar. Den här veckan har vi jobbat med talen 11 och 12 och så har det varit repetition. Vi har fortsatt med 10-kamraterna och i 1B fick de spela ett spel med anknytning till dem. Ny bokstav den här veckan är bokstaven P. Det är väldigt spännande nu när vi läser i ”Tidningsmysteriet- Lassemajas detektivbyrå”. I den jobbar vi med läsfixaren Detektiven som förklarar svåra ord och uttryck.                          

Det var kostråd i onsdags. Det som bl.a. togs upp var att vi har en ”svinntävling” under 4 veckor, som innebär att eleverna ska slänga så litet mat som möjligt. Avfallet vägs och om man kommer under en viss gräns så får eleverna välja en favoriträtt eller efterrätt till skollunchen som pris. Prata gärna med era barn om att försöka ta lagom med mat på tallriken.  I engelskan har de lärt sig djurnamn.

Vecka 6

Måndag    SO, idrott grupp 1, matteboken, Läsfixarna 1B

Tisdag      Ny läsläxa, idrott grupp 2, ny bokstav

Onsdag     Läsfixarna, matteboken

                  engelska –röd grupp 1B, blå grupp 1A               

                  bibliotek –blå grupp 1B, röd grupp 1A  

Torsdag      Utställning av vårt temaarbete Skapande teknik

                  Alla hjärtans dag -samtal och pyssel

Fredag       Loggboken, idrott grupp 3, matteboken

                   Läsfixarna 1A                              


  • Skolvägen –prata med ert barn om att gå hem direkt efter skolan, eftersom vi har sett att det finns barn som dröjer sig kvar efter vägen. Det skulle också vara bra om de inte kom så tidigt på morgonen eftersom vi inte ansvarar för dem förrän skolan börjar kl.08.00.

  • Vid sjukdom –kom och hämta läxa om ert barn är sjuk en längre tid (ca en vecka)! Det blir så mycket skolarbete att ta igen annars.

  • Tema skapande teknik -ni är välkomna till utställningen av vårt tema på torsdag den 11/2 kl.08.00-17.00 i ”Ravinen” och i rasthallen! Om ni kommer under skoltid kan ni hämta ert barn, gå och titta och sedan komma tillbaka till klassrummet.

  • Praktikant i 1A under vecka 6-7, Malin Markkala från gymnasiet.


Trevlig helg! önskar fröknarna

Kommentera inlägget här: